EN SL

VELIKE LAŠČE – ZIBELKA SLOVENSKE KULTURE

VELIKE LAŠČE – ZIBELKA SLOVENSKE KULTURE

Spoznajte Trubarjeve kraje. Občina Velike Lašče vam bo v sodelovanju z lokalnimi ponudniki od 10. do 17. ure predstavila skrito zibelko slovenske kulture. Zanimivo bo za vse generacije.

Iz zelenega objema narave blizu Ljubljane vam bomo približali Trubarjevo domačijo – destinacijo izrednega kulturnega pomena in izhodišče za neštete izlete, ki letos praznuje že 30. obletnico delovanja. Spoznali boste vodenja ter programe, ki jih nudimo skupinam, družinam in posameznikom. Z veseljem pa bomo z vami delili tudi kakšno idejo za izlet. 

Zavod Parnas bo predstavil možnosti za kolesarjenje po Mišji dolini, območju Natura 2000. Tu rastejo številne zavarovane vrste divjih orhidej, ohranjena nizka barja pa nudijo dom celo mesojedim rastlinam. Obiskovalci - še posebej otroci, se bodo lahko preizkusili v poznavanju teh ogroženih vrst v zabavni igrici. 
Društvo za ohranjanje dediščine iz Gradeža bo predstavilo tradicijo sušenja sadja na tradicionalen način, raznoliko dediščino Gradeža in možnosti za naravoslovne izlete za šole in druge organizirane skupine.
Podeželske ženske z Velikih Lašč bodo za obiskovalce stojnice pripravile delavnico izdelave papirnatega cvetja in prikazale različne aranžmaje.
Čebelarsko društvo bo ponudilo letošnji med in druge čebelarske izdelke ter predstavilo orodje iz Levstikovega bučelstva. V steklenih opazovalnih panjih bodo z nami tudi čebele.
Turistična informacijska pisarna z Rašice bo promovirala dogodke, ki jih organizirajo vsako leto (Komarjev dan, Večer kvartetov…) ter povabila na sprehod po Trubarjevi Rašici, tudi mimo točke Slovenske pisateljske poti.

Foto: museums.si

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.