EN SL

URBANA

Kartica za urbane meščane.

BREZKONTAKTNA PAMETNA KARTICA

Omogoča hitro in udobno brezgotovinsko plačilo vožnje z mestnimi avtobusi LPP. Z njo je mogoče plačati tudi vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad, parkirnino na belih conah in parkiriščih v upravljanju JP Ljubljanska parkirišča in tržnice, izposojo koles Bicike(LJ) ter storitve Mestne knjižnice Ljubljana.

VSE VEČ UPORABNIKOV

Poenotenje plačilnega sistema enotne mestne kartice Urbana, ki je bilo uvedeno na ljubljanskih avtobusih leta 2009, je omogočilo integracijo medkrajevnih in šolskih linij za potrebe primestnih občin Ljubljanske urbane regije. Omenjena integracija je za potnika sprožila za polovico nižje cene na integriranih linijah, večjo dostopnost, usklajenost voznih redov, povezanost v celotni mreži linij ter posledično občuten 18,5 % dvig uporabnikov na mestnih linijah (2010-2014), ter 34 % dvig potovanj na medkrajevnih linijah (2013-2014).

VES ČAS POSODABLJAMO

V okviru projekta »Optimum« bomo zagotovili optimizacijo prenosa prometnih podatkov v odprto podatkovno bazo za vsa podjetja, ki upravljajo s podatki. V okviru tega projekta načrtujemo tudi nadgradnjo spletnega pregleda stanja na kartici, t.i. Urbana Online in nadgradnjo sistema za spletni nakup Urbane.

urbana knjiga

NAKUP IN POLNJENJE URBANE

Urbano lahko kupimo na 347 prodajnih mestih v Ljubljani in okolici. Najbolj praktično je nakupovati in polniti rumeno, vrednostno Urbano na Urbanomatih, ki stojijo večinoma ob avtobusnih postajališčih; nakup lahko opravimo 24 ur na dan / 7 dni v tednu.

Urbana

MINI ANKETA

Katere storitve plačuješ z Urbano?

URBANA NA SPLETU (ONLINE)

Dnevno porabo svojih sredstev na kartici Urbana lahko vsak potnik spremlja na uporabniških straneh kartice Urbana. Za vstop na uporabniške strani in uporabo spletne aplikacije potrebuje uporabnik aktivacijsko kodo, ki jo lahko pridobi na 44 Urbanomatih v Ljubljani in njeni okolici. Po prijavi v sistem mu aplikacija omogoči prikaz podrobnih informacij, ki so zapisane na kartici Urbana, kar pomeni, da lahko med drugim spremlja tudi zgodovino porabe svojih sredstev.  

  ŠTEVILO IZDANIH KARTIC URBANA
2012 118300
2013 96666
2014 97011

ALI VESTE?

Vrednostna Urbana je na dosegu roke tudi v izbranih trgovinah živil Mercator in Spar, na bencinskih črpalkah Petrola, v časopisnih kioskih Dela in trafikah 3DVA, v Turistično informativnih centrih Turizma Ljubljana, na Pošti Slovenije, v Mestni knjižnici Ljubljana, na Avtobusni postaji Ljubljana in na Potniškem centru LPP, Slovenska 56 (Bavarski dvor). Pri slednjih lahko opravimo tudi izdelavo in nakup ter polnjene zelene, terminske Urbane.  

Kar

50 %

porast Urban za šolarje v dveh letih.

Kar

71 %

uporabnikov Urban ima terminsko kartico.

Več kot

97

tisoč kupljenih Urban za upokojence v 2015.

Več kot

92

tisoč članov ima člansko izkaznico Urbana Mestne knjižnice.

urbanomat

Aktivnih

546

tisoč Urban

v letu 2015.

Uporabljenih več kot

1.000.000

uporabljenih Urban

do sedaj.

Več kot

84.056

dijakov ali študentov

uporablja Urbano.

#ZELENAPRESTOLNICA2016 #LJZATE 

Zaobljubljam se, da se bom v letu 2016 vsaj trikrat zapeljal/a s svojim kolesom ali s kolesom iz sistema BicikeLJ.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.