EN SL

Pot ob Savi

Ko se z veseljem odpravimo na dolg sprehod.

SAVA – REKA, KI POVEZUJE

Rekreacijske in izobraževalne površine ob reki Savi potekajo od Tomačevega do Sneberij in obsegajo 144.618 m2, namenjene pa so otrokom, invalidom ter ostalim prebivalcem regije, obiskovalcem in turistom. 

RIC Sava

RIC Sava je le del Poti ob Savi. Center omogoča rekreacijo in sprostitev v naravi, poudarek pa je na jahalnih športih, vzgoji mladih v tem športu in odgovornem odnosu do narave in okolja. Z ureditvijo območja ob reki Savi, in sicer od Jarš do Nemške ceste, je območje postalo še bolj  privlačno za rekreativce, obiskovalce in turiste. Poleg omenjenega območje predstavlja zeleno oazo mesta Ljubljana.

 

URBANO OBMOČJE

Gre za urbano območje, nekoč degradirano (črno odlagališče) območje, na katerem je bilo premalo urejenih zelenih površin, površin za rekreacijo, sprostitev in aktivni turizem, zato smo želeli te površine smiselno urediti. Kolesarjenje, tek, jahanje in sprehajanje so na celotnem področju centra, od Črnuškega mosta do Šmartnega, možni tudi v večernih urah (ob poti je javna razsvetljava, ki se napaja s pomočjo fotovoltaike).

otrosko igrisce

OTROŠKO IGRIŠČE

Veliko otroško igrišče ponuja raznolika lesena igrala, ki odpeljejo najmlajše in njihove starše v svet domišljije. Igrala v osrčju narave ne ponujajo le brezplačnega druženja, ampak lahko otroci na njih osvajajo in razvijajo osnovno motoriko, kar je izrednega pomena v zgodnjih letih življenja. Igrišče je le streljaj od reke Save, islandskih konj, učilnic in piknik prostorov in je kot tako zelo primerno tudi za rojstnodnevne zabave.

RIC Sava

MINI ANKETA

Ste že bili oziroma načrtujete obisk poti ob Savi?

Da.
62% (51 glasov)
Nisem vedel/a, da obstaja.
32% (26 glasov)
Ne.
6% (5 glasov)
Skupno glasov: 82

OD RIC SAVA DO SNEBERIJ

Od Parkirišča RIC Sava mimo konjeniških hlevov, malega živalskega vrta in otroškega igrišča, do vzdolžne poti ob Savi, kjer zavijemo desno in sledimo toku Save, do avtocestnega mostu v Snebrjah. Pot nas vodi mimo posameznih kmetij, nogometnega igrišča, kinološkega poligona in ob poljih do mostu. Povratek poteka deloma po istih deloma po bližnjih poteh. Večina poti poteka po utrjenem makadamu. Pot je srednje zahtevna in zahteva nekaj konjeniškega znanja.

  DOLŽINA UČNIH POTI OB SAVI (V M)
UČNA PEŠ POT PO RIC SAVA 700
JAHALNA UČNA POT S PONIJI 1000
JAHALNA UČNA POT ZA TERENSKO JAHANJE 5000

ALI VESTE?

Na Poti ob Savi so poleg RIC Sava še ŠC Tesovnikova, Hipodrom Stožice, Center Stožice, ŠC Šmartno, ŠC Sloga …

Kar

10

piknik prostorov.

Kar

3

konjeniške poti.

Kar

3

trim otoki.

Srečate lahko

1

električni in potujoči bar Savamobil.

Sprehodite se po

8

kilometrov

dolgi pešpoti ob Savi.

Do leta

2014

smo degradirano območje

ob Savi popolnoma obnovili.

Za najmlajše

2

otroško igrišče

na Poti ob Savi.

#ZELENAPRESTOLNICA2016 #LJZATE 

Zaobljubljam se, da bom svoj vrtiček naredil/a na domačem balkonu.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.