EN SL

Električni vlakec URBAN

Z njim po znamenitostih mesta.

Električna vozila LPP

Električni vlakec URBAN je pomemben del flote električnih vozil LPP, ki potnika po mestnemu jedru zapeljejo brez škodljivih izpuhov in hrupa. 

Inovativnost na prvem mestu

URBAN je plod slovenskega znanja. Streha vozila je opremljena z 12 fotovoltaičnimi paneli, ki vlakcu pri vožnji pomagajo vzdrževati električno energijo. Električni motor vozila deluje po principu dvostopenjske rekuperacije. Kavalirji in URBAN so vedno na voljo za raziskovanje po starem mestnem jedru. Več tukaj. 

Naj vas zapelje

Z električnim vlakcem Urbanom je v Ljubljani na voljo privlačna turistična krožna pot, ki bo povezovala glavne mestne znamenitosti od Mestne hiše do Ljubljanskega gradu, Špico z izhodiščem za Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, rimski zid, Križanke, prenovljeno Slovensko cesto, Kongresni trg, Parlament in Prešernovo cesto. Potniki bodo na poti videli ali si ogledali Opero, Moderno in Narodno galerijo, se v nadaljevanju po Cankarjevi cesti zapeljali do Slovenske ceste in postajališča Ajdovščina ter nato po Dalmatinovi ulici in Miklošičevi cesti čez Prešernov trg nadaljevali pot do končne postaje (Stritarjeva) pri Mestni hiši. Navedena trasa je dolga 8,5 km. Na več kot enourni vožnji po Ljubljani bodo potniki lahko  poslušali predstavitev turističnega vodnika Turizma Ljubljana, ki ga bo potrebno prej naročiti. Kmalu bo turistom na voljo tudi zvočni posnetek, ki se bo predvajal v notranjosti električnega vlakca. Več tukaj. 

STORITEV ZA VSAKEGA POTNIKA

Vagoni so v zimskem času zaprti in ogrevani, poleti pa se okna vagonov odprejo. Vstop je zagotovljen tudi osebam z oviranostmi. Vozniki URBANA so del ekipe Kavalirjev, zato sta ustrežljivost in prijaznost zagotovljena.

Ali se želite zapeljati z URBANOM?

MINI ANKETA

Ali se želite zapeljati z URBANOM? 

Si želim in se tudi bom.
78% (18 glasov)
Sem se že zapeljal/a.
17% (4 glasovi)
Ne, to me ne zanima.
4% (Glasuj)
Skupno glasov: 23

ELEKTRIČNA VOZILA - VOZILA PRIHODNOSTI

V harmoniji s celostno podobo električnih Kavalirjev je URBAN peto električno vozilo Ljubljanskega potniškega prometa, ki je na voljo vsem domačim in tujim obiskovalcem Ljubljane. Kmalu se mu bo pridružilo še 20 električnih avtomobilov t.i. EURBANOV, ki bodo na inovativen način na voljo za prevoz individualnih potnikov po trasah linij LPP in po ali pa izven voznega reda.

 

  ŠTEVILO PREPELJANIH POTNIKOV V URBANU V ENEM TEDNU (10.07. - 17.07.)
PONEDELJEK 140
TOREK 87
SREDA 203
ČETRTEK 235
PETEK 157
SOBOTA 298
NEDELJA 385

 

ALI VESTE?

Električno vozilo URBAN so strokovnjaki Ljubljanskega potniškega prometa in podjetje Stoja ustvarjali kar eno leto. Vlakec je edinstven, saj ni še nihče ustvaril njemu enakega. Samo električno vozilo in delovanje vlakca sta rezultat 35 letnih izkušenj individualne proizvodnje električnih vozil. 

Obstaja

1

tovrstni vlakec na svetu.

Več kot

60

km na dan prevozi URBAN.

Kar

11

tisoč potnikov se je z EURBANOM zapeljalo v poletnih mesecih.

Največ

25

km/h lahko pelje vlakec.

Cena za

1

KWh

elektrike je minimalna, če pomislimo, da ohranjamo zdravo okolje za vse nas.

Kar

240

ljudi

se zapelje z URBANOM samo ob nedeljah.

Na vlakcu se zapelješ za

0

EUR

v času testnega obdobja.

#ZELENAPRESTOLNICA2016 #LJZATE 

Zaobljubljam se, da se bom v letu 2016 vsaj trikrat zapeljal/a s svojim kolesom ali s kolesom iz sistema BicikeLJ.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.