EN SL

Spoznajte okuse Ljubljane

Vrhunski ljubljanski kuharji pripravljajo tradicionalne jedi.

Kuhalnico v roke

Kuhanje je zelo zabavno, še posebej, če to počnete v dvoje. Povabite prijatelje na tradicionalne ljubljanske jedi, pri kuhanju pa uporabljajte lokalne sestavine. Dobrote ljubljanskega podeželja so vam skoraj vedno na voljo. Pri ustvarjanju vam bodo pomagali recepti iz knjižice, jedi pa lahko preizkušate v 60 ljubljanskih restavracijah ali na Odprti kuhni na Pogačarjevem trgu. Seveda ne pozabite objaviti fotografije jedi, še preden pojeste zadnji grižljaj. Dober tek! 

okusi Ljubljane
okusi Ljubljane

Kako do certifikata zelenega ambasadorstva?

S klikom na gumb BOM ZELENO AKTIVEN, boste prejeli certifikat, ki nagrajuje vaše upoštevanje zaobljube in sodelovanju pri okoljskem napredku mesta. Izpolnite osebne podatke in si natisnite certifikat. Tako boste imeli čisto pravi dokaz, da ste tudi vi zeleni ambasador Zelene prestolnice Evrope 2016. 

okusi Ljubljane

Zaobljubljam se, da bom sam/a skuhal/a eno izmed jedi iz knjižice receptov Okusi Ljubljane, ki vključujejo predvsem lokalne sestavine.  

okusi Ljubljane

Zaobljubo bom delil/a na družbenih omrežjih.

Uporabljajte "hashtag" (lojtro)!

Če se želite aktivno vključiti in svoje upoštevanje zaobljube tudi dokumentirati, ste vabljeni k uporabi družbenih omrežij Facebook, Instagram ali Twitter. Vsakič, ko izpolnjujete zaobljubo, jo fotografirajte, objavite na enem izmed družbenih omrežij s # (hashtagom). Uporabite lahko splošna “hashtaga” #ljzate in #zelenaprestolnica2016 ali posamezen #okusiljubljane. Vse fotografije bodo objavljene na tej spletni strani. Vaš trud pa bo nagrajen s privlačnimi nagradami, ki jih bomo podeljevali izžrebancem prek družbenih omrežij. Bodite zeleno aktivni in spremljajte zeleno dogajanje!

Poglej, kdo vse se je pridružil gibanju. Pridruži se tudi ti.

S klikom na spodnji gumb, si natisnete certifikat, ki nagrajuje vaše upoštevanje zaobljube in sodelovanju pri okoljskem napredku mesta. Bravo, postali ste zeleni ambasador!

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.