EN SL

Enkratno je stvari uporabljati večkratno

Ko iz starega stola nastane čudovita nočna omarica.

Vdihnite novo življenje odsluženim stvarem

Imate tudi vi odvečne kose pohištva, bele tehnike, malih gospodinjskih aparatov, igrač, oblačil, posode in podobnih predmetov? Vsekakor lahko ti kosi dobijo čisto novo življenje. Namesto novega stola, lahko predelate starega in z dodatki izdelate zelo lep kos pohištva. Iz starih dolgih kavbojk si lahko prav tako izdelate poletne kratke hlače ali si nanje našijete vzorec čipke. Vsi vas bodo občudovali! Če pa še vedno ne veste, kam z odsluženimi stvarmi, ste vabljeni, da jih odpeljete v Center ponovne uporabe, kjer bodo našle nove lastnike. 

ponovna uporaba

Kako do certifikata zelenega ambasadorstva?

S klikom na gumb BOM ZELENO AKTIVEN, boste prejeli certifikat, ki nagrajuje vaše upoštevanje zaobljube in sodelovanju pri okoljskem napredku mesta. Izpolnite osebne podatke in si natisnite certifikat. Tako boste imeli čisto pravi dokaz, da ste tudi vi zeleni ambasador Zelene prestolnice Evrope 2016. 

pripomočki reciklaža

Zaobljubljam se, da bom posvojil/a filozofijo ponovne uporabe in poskrbel/a, da bodo stvari, ki jih ne potrebujem več, zaživele novo življenje. 

reciklaža

Zaobljubo bom delil/a na družbenih omrežjih.

stara ura

Uporabljajte "hashtag" (lojtro)!

Če se želite aktivno vključiti in svoje upoštevanje zaobljube tudi dokumentirati, ste vabljeni k uporabi družbenih omrežij Facebook, Instagram ali Twitter. Vsakič, ko izpolnjujete zaobljubo, jo fotografirajte, objavite na enem izmed družbenih omrežij s # (hashtagom) #ljzate. Vse fotografije bodo objavljene na tej spletni strani. Vaš trud pa bo nagrajen s privlačnimi nagradami, ki jih bomo podeljevali izžrebancem prek družbenih omrežij. Bodite zeleno aktivni in spremljajte zeleno dogajanje!

Poglej, kdo vse se je pridružil gibanju. Pridruži se tudi ti.

S klikom na spodnji gumb, si natisnete certifikat, ki nagrajuje vaše upoštevanje zaobljube in sodelovanju pri okoljskem napredku mesta. Bravo, postali ste zeleni ambasador!

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.