EN SL

Zelena štafeta tokrat v ČS Sostro

Zelena štafeta tokrat v ČS Sostro

V soboto je v Četrtni skupnosti Sostro potekala zadnja predaja štafete. Gostiteljici je zeleno štafeto predala Četrtna skupnost Šiška. Dogodek je slovesno odprl Papirniški pihalni orkester Vevče s skladbo »Papirus«. Po pozdravnem nagovoru je prisotne pozdravil še KUD Podgrad – Moška vokalna skupina Sotočje z venčkom pesmi.

V nadaljevanju je predsednica ČS Šiška, ga. Darja Zajc, pojasnila, da so bili tri tedne zeleni ambasadorji. V tem času se je zvrstilo resnično veliko dogodkov, ki so jih pripravili v sodelovanju z več kot 20 društvi, osnovnimi šolami, vrtci in ostalimi sodelujočimi. V tem času so delovali kot prava skupnost in v takšnem duhu predajajo štafeto svoji naslednici, ČS Sostro.Ponosni smo, da smo del te velike zelene zgodbe."

Predsednik ČS Sostro, g. Janez Moškrič, je povedal, da je ČS Sostro vse leto zelena in da so ponosni, ker so tudi oni del velike zelene zgodbe - Zelene prestolnice Evrope 2016. Ena njihovih večjih zelenih uspehov je letošnja ureditev bajerja v Žabji vasi. Ekipa, ki je pripravljala zelene vsebine, ki se bodo zvrstile v prihodnjih treh tednih, je velika. Dogodkov bo ogromno in za vsakega se bo zagotovo našlo nekaj zanimivega. Vsem prisotnim je zaželel, da bi se zeleno leto nadaljevalo še naprej, ter da bi se december nadaljeval v takšnem duhu in vzdušju kot je danes.

Vse prisotne je nato pozdravil g. Mitja Predovnik, predstavnik delavne skupine ZPE 2016. Povedal je, da je skupina pod budnim očesom župana Zorana Jankovića in podžupanje Tjaše Ficko program snovala dve leti.  Meščankam in meščanom so želeli približati projekt ZPE v obliki štafet. Nagrada je rastla z njo pa tudi osveščenost in zavedanje vseh Ljubljančanov o pomenu tega laskavega naziva. Sobotna udeležba v ČS Sostro je dokaz, da nam je skupaj uspelo, saj je bila prireditev ena največjih. G. Predovnik se je zahvalil predsednici ČS Šiška za izjemno opravljeno delo, ČS Sostro pa zaželel oblilo uspehov. Vse prisotne je še povabil, da se 2. januarja 2017, ob 20.00 uri udeležijo dogodka Zelena noč.Zate. na Kongresnem trgu.

Predsednik ČS Sostro je v nadaljevanju vsem sodelujočim društvom, vrtcem in OŠ podelil priznanja v obliki lesenih dreves in se jim zahvalil za odlično sodelovanje. Sledil je koncert PPO Vevče.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.