EN SL

Zelena ambasadorka postala ČS Jarše

Tri tedne aktivnosti v ČS Jarše.

Zelena ambasadorka postala ČS Jarše

Tri tedne aktivnosti v ČS Jarše.

Četrtna skupnost Jarše je v soboto, 14.5.2016, prevzela zeleno ambasadorstvo od Četrtne skupnosti Moste. Predaja štafete je potekala v sklopu prireditve »Dan ČS Jarše« in dneva odprtih vrat Vojašnice Edvarda Peperka. Uvodoma je ansambel Vesna zapel narodno pesem, povezovalka programa pa je vsem prisotnim izrekla toplo dobrodošlico. Predsednica ČS Moste, ga. Stanka Marija Ferenčak Marin, je predala repliko nagrade ZPE naslednici, ČS Jarše. Predsednik ČS Jarše, g. mag. Bojan Hajdinjak, je povedal, da bodo v prihajajočih treh tednih pripravili kar nekaj aktivnosti, ter nanje povabil vse prisotne.

 

 

Nato je župan, g. Zoran Janković, čestital vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom za prestižni naziv Zelena prestolnica Evrope 2016. Izpostavil je, da je Ljubljana ena redkih prestolnic, ki se lahko pohvali z naravno in visoko kakovostno pitno vodo iz pipe. Zahvalil se je za gostoljubje ter pohvalil zeleno in lepo urejeno okolico vojašnice. Sledila je podelitev priznanj ČS Jarše, skupinsko fotografiranje ter pogostitev. ČS Jarše bo v času svojega zelenega ambasadorstva predstavljala zeliščarstvo v urbanem okolju (gojenje zelišč na vrtovih in balkonih), občanom pa bodo razdelili tudi semena.

Z Inšpektoratom MU MOL bodo opozarjali lastnike psov pri ravnanju z iztrebki in z Mestnim redarstvom MU MOL opozarjali lastnike nepravilno parkiranih vozil na zelenih površinah. Dne, 17.5.2016, pa bo ČS Jarše skupaj s Turističnim društvom Zelena jama pripravila predstavitev zeliščarstva v urbanem okolju tudi v paviljonu na Točki.Zate pred Mestno hišo.

Prisrčno vabljeni!

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.