EN SL

Zelena ambasadorka je postala ČS Rudnik

Zelena ambasadorka je postala ČS Rudnik

Četrtna skupnost Rudnik je prevzela zeleno ambasadorstvo od Četrtne skupnosti Posavje. Tokratna predaja štafete je bila nekaj posebnega, saj je potekala na popolnoma trajnostni način. Predsednika obeh četrtnih skupnosti sta skupaj z županom, g. Zoranom Jankovićem, podžupani ter svetniki ČS Rudnik v Botanični vrt prišli kar z zapravljivčki.

Folklorna skupina Pušele je obiskovalce sprejela s plesom in dobro voljo. Sledil je sprehod skozi Botanični vrt do čajnice Primula. Učenci OŠ Oskarja Kovačiča so zapeli himno ZPE, nato pa je sledil nagovor predsednika ČS Posavje, g. Amirja Crnojevića. Zahvalil se je celotni ekipi, s katero so v treh tednih izpeljali kar 17 zelenih projektov. Svoji naslednici, ČS Rudnik, pa je zaželel vso srečo naj ponosno nosi naziv aktualne zelene ambasadorke. 

Predsednica ČS Rudnik, ga. Katarina Juvanc Šinkovec, se je zahvalila vsem prisotnim za tako veliko udeležbo. Priznala je, da sprva niso čisto dobro vedeli, kako bi se lotili  vseh zelenih projektov. A strah je bil zaman, saj so z njihovimi društvi združili moči in pred njimi so trije tedni polni zanimivih in aktivnih dogodkov. Vse navzoče je vljudno povabila, da se jih udeležijo v čim večjem številu ter da uživajo v tem lepem dnevu in v objemu zelenja in dobre družbe.

Sledil je nastop ŽPZ Kulturnega prosvetnega društva Barje in nagovor župana Zorana Jankovića. Župan je poudaril, kako je vsaka predaja štafete nekaj posebnega in da ga veseli, da je udeležba vsakič večja. Zahvalil se je g. Crnojeviću za vse izvedene projekte. Ob vsakem obisku v tujini se potrdi dejstvo, da je Ljubljana resnično najlepše mesto na svetu. Za naziv Zelene prestolnica Evrope 2016 se je zahvalil vsem meščankam in meščanom, podžupanu prof. Koželju ter podžupanji ge. Ficko. Ljubljana prejema številne nagrade ter priznanja, zanimiva pa je postala tudi za investitorje. Na koncu je župan poudaril pomen sprave. In sprava je to, da smo skupaj in uživamo v najstarejšem botaničnem vrtu pri nas v najlepšem mestu na svetu!

Sledil je inštrumentalni nastop dijakov Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter plesni nastop plesalk Plesne šole Mojce Horvat. 
Druženje ob domačih dobrotah in svežem sadju pa se je nadaljevalo še v večernih urah. 

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.