EN SL

Zelena ambasadorka je postala četrtna skupnost Šentvid

Zelena ambasadorka je postala četrtna skupnost Šentvid

V ponedeljek, 8. avgusta 2016, sta si zeleno štafeto predali ČS Rožnik in ČS Šentvid. Predaja je potekala na ploščadi pred Ljudskim domom na Prušnikovi ulici.

Uvodoma so člani društva Blaž Potočnikova čitalnica (BPČ) prisotne pozdravili s pesmijo in kratko zgodovinsko predstavitvijo Šentvida. Sledilo je zabavno recitiranje Prešernove pesmi Od železne ceste.

Zeleno štafeto sta si predali ČS Rožnik in ČS Šentvid.

Predsednik ČS Rožnik Aleš Jenko se je zahvalil županu Zoranu Jankoviću za vso posodobljeno infrastrukturo ter za vse že izvedene in še prihajajoče projekte. Brez tega Ljubljana ne bi mogla postati prvi zeleni svetilnik v tem delu Evrope. V ČS Rožnik so neizmerno ponosni, da je Ljubljana letos Zelena prestolnica Evrope.  V treh tednih ambasadorstva so izvedli precej dogodkov, tako v četrtni skupnosti kot na informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo.  Aleš Jenko je na dogodku slavnostno predal repliko nagrade Zelene prestolnice Evrope svojemu nasledniku, predsedniku ČS Šentvid Damijanu Volavšku.

V ČS Šentvid so pripravili pester program s številnimi aktivnostmi in dogodki. Damijan Volavšek je vse zbrane vljudno povabil, da se udeležijo dogodkov v čim večjem številu tako v ČS kot v Točki.Zate. Celotno dogajanje lahko spremljate na spletni strani http://www.cs-sentvid.si/. Na koncu se je še zahvalil županu za vso izkazano podporo in aktivnosti proti postavitvi severne trase daljnovoda.

Sledil je pevski nastop članov društva BPČ in nagovor župana Zorana Jankovića, ki je naštel veliko projektov, ki jih bodo izvedli v prihodnosti, trenutno pa je v Ljubljani v procesu izvajanja kar 132 projektov. Med drugimi bo vsak hip odprta tudi nova pridobitev v ČS Šentvid, otroško igrišče v vrtcu Sapramiška.

Prireditev je zaključila Vesna Kirbiš s svojo avtorsko pesmijo o Ljubljani. Sledilo je druženje ob sadju in sladkih dobrotah.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.