EN SL

Z nami so novi ambasadorji

Zelena prestolnica ima kar 23 zelenih ambasadorjev.

Z nami so novi ambasadorji

Zelena prestolnica ima kar 23 zelenih ambasadorjev.

Ljubljana je s svojo jasno začrtano vizijo za trajnostni razvoj v letošnjem letu kot prvo mesto v jugovzhodni Evropi postala Zelena prestolnica Evrope. Da bi med vsemi meščankami in meščani zgradili zavedanje in jim približali ukrepe, s katerimi smo Ljubljano pripeljali do prestižnega naziva, smo oblikovali posebno celoletno kampanjo. Ta  temelji na pristni in iskreni predstavitvi Zelene prestolnice Evrope skozi njene dosežke in skozi misli in besede srčnih, ponosnih meščank in meščanov, ki so jim zeleni ukrepi v prvi vrsti namenjeni. Tako je nastal komunikacijski slogan Ljubljana. Zate. 

Preko natečaja, namenjenega vsem meščankam in meščanom Ljubljane, smo izbrali znane ali manj znane posameznike, ki so postali Zeleni ambasadorji in delili svoje vtise o ljubljeni prestolnici in zgodovinskem uspehu mesta. Slednji je rezultat truda in prizadevanj vseh, ki v mestu živijo in delujejo ter skupaj z Mestno občino Ljubljana uresničujejo vizijo trajnostnega razvoja. 

 

Naš znani ambasador Mojmir Sepe.

V začetku leta smo tako predstavili prvih enajst ambasadorjev, znanih Ljubljančanov in sodelavcev Mestne občine Ljubljana, ki so dobili svojo razstavo na Krakovskem nasipu, na otvoritvi Zelene prestolnice Evrope pred Mestno hišo pa je zaživela tudi instalacija Zeleno srce, ki je merila bitja src meščanov in utripala v njihovih ritmih. To utripanje src se je preneslo v glasbeno podlago himne zelene prestolnice, ki so jo zapeli učenci OŠ Poljane na otvoritveni slovesnosti v Stožicah. 

Tik pred poletjem se je v kampanji predstavilo še šest novih ambasadorjev, članov velike mestne družine, ki so Zeleno prestolnico Evrope predstavljali na oglasnih svetlobnih vitrinah in v tiskanih medijih. Tokrat vam predstavljamo novh šest ambasadorjev, ki so ponosni na Ljubljano in njene dosežke. Tako je Ljubljana v letošnjem letu dobila kar 23 zelenih ambasadorjev. 

S ponosom vam predstavljamo novih šest ambasadorjev, ki so strokovno komisijo prepričali s svojim pogledom na zeleno Ljubljano in njeno predstavitvijo svetu. To so Darja Virjent in hči Ava Marinček Virjent, Elena Ocenic, Elizabeta in Mitar Majkič, Evelina Žefran, Petra Koritnik in Žiga Vehovec.


Evelina Žefran


Darja Virjent in Ava Marinček Virjent

Elena Ocenic

Elizabeta in Mitar Majkič

Petra Koritnik

Žiga Vehovec

VSI AMBASADORJI: 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.