EN SL

Vsak dan v letu je lahko nov, drugačen, boljši začetek.

Ozrimo se vase.

Vsak dan v letu je lahko nov, drugačen, boljši začetek.

Ozrimo se vase.

Priznam, tudi jaz sem do sedaj vsako leto strasno in polna upanja pisala seznam novoletnih zaobljub in pri uresničevanju le-teh navadno spodletela že prvi dan novega leta. To leto sem ugotovila zakaj se mi to dogaja. Nisem resnično izhajala iz sebe in svojih podzavestnih hotenj pač pa prevelikih pričakovanj moje okolice, ki nima kaj dosti veze z mojimi resničnimi željami. Moj seznam je bil poln “prevelikih” in preveč posplošenih ciljev, ki sem jih v trenutku pozabila, saj jih že v štartu nisem mogla vizualizirati.
Zaobljube nam spodletijo, ker ne izhajajo resnično iz nas v obdobju, ko bi si jih res želeli in ko smo za njih dobro zreli, vendar v času, ko na koledarju piše, da je pravi za nov srečnejši začetek. Tako postanejo zaobljube bolj obveznosti, ki niso pravi vzroki za našo “nesrečo”, saj so tako napisane zaobljube “nesihrone” z našimi podzavestnimi željami, ki jih moramo znati ozavestiti.
Pravzaprav ne verjamem, da je novoletni dan drugačen kot kateri koli drug dan. Čisto vsak dan v letu je po svoje poseben in čisto vsak v letu je lahko za nas in samo za nas nov, boljši začetek. Gre samo za našo odločitev! Če se osredotočamo samo na rezultate, se nikoli ne bo nič spremenilo, ko pa se bomo osredotočili na naše spremembe, bomo dobili zaželjene rezultate!

Najdimo sonce, tudi ko je megla - Šmarna gora, december 2015

Leo Tolstoy je dejal: "True life is lived when tiny changes occure!"

Kaj delamo ta trenutek? Drobni nasveti za lepši dan.

 • Pojdimo ven. Pojdimo!
 • Najdimo sonce, tudi ko je megla! (psst, velikokrat že pokuka ven na vrhu naše Šmarne gore ;)!
 • Sprehodimo se po Čopovi ulici, opazimo mimoidoče in se jim nasmehnimo!
 • Glejmo okolico v lučkah tudi ko teh ni. Naša Ljubljana je čarobna z in brez prazničnih lučk! :)
 • Za sprostitev in dušo pojdimo v opero ali gledališče.
 • Peljimo svoje bližnje na sprehod po Tivoliju.
 • Naredimo nekaj koristnega za našo zeleno Ljubljano.
 • Potujmo nekam, kjer še nismo bili.
 • Bodimo hvaležni za vsak vzpon in padec, ker le s tem se lahko nekaj naučimo, zrastemo in zorimo.
 • Ljubimo. Objemajmo. Žgečkajmo. Plešimo. Oproščajmo. Sanjarimo. Potujmo. (Tone Pavček)
 • Pustimo, da nam srce bije močno in hvaležni, ker bije samo od sebe.
 • Pojdimo v gore, jih občodujmo in si napolnimo baterije ter poskrbimo, da pride del gorske energije tudi v nas.
 • Bodimo preprosto hvaležni in se ne osredotočajmo na probleme.
 • Pokličimo ljudi, ki jih imamo radi, oziroma, pojdimo kar do njihovih vrat, potrkajmo in jim z žarečimi očmi povejmo, da jih imamo radi.
 • Zavedajmo se, da nismo na tem svetu samo za spanje, delo, služenje in zapravljanje denarja pač pa, da uživamo, se gibamo, zorimo, ljubimo in živimo.
 • Ne čakajmo, da umremo, da začnemo zares živeti!

 


Pojdimo v gore - Planika, dom pod Triglavom, december 2015

Zorimo vsak dan posebej

Izbira in življenje sta torej v naši moči, lahko se prepustimo lažjemu trpljenju ali težji sreči, za katero je treba delati in spremeniti naš vsakdan. Lahko pa poiščemo vzroke v naš samih, postanemo raziskovalci in sooblikovalci svojega življenja. Naša edina zanesljiva drža je - moralno etična čistost - ki mora biti sad našega zorenja! Prebudimo srce, ker prava pot je zapisana tam. Mir, radost, sreča v svetu – to ni stvar razuma, to je stvar srca in ljubeče srce je najresničnejša modrost! Tako je moja edina letošnja zaboljuba zelo preprosta. V 2016 bom zorela in prebudila srce!

Kako bom to naredila? Delala bom na sebi vsako sekundo dneva, v malenkostih spremenila svoj vsakdan, dvigovala svojo zavest, se še bolj spoznavala in tako lahko spreminjala, usmerjala svoje misli in občutke, si bila všeč in se vsak dan posebej oblekla v pozitivno energijo.                                                                                                                         

Ljudje imamo to sposobnost neskončnega trplenja in predolgo čakamo, da ozavestimo, da je trplenje plod nas samih, da ni resnično, vendar samo naša popačena percepcija. Zato ne čakajmo, da nas ujame bolezen, ne zapravljajmo časa v službi, ki nas onesrečuje, ne zastrupljajmo našega telesa s slabo hrano in negativnimi mislimi, izogibajmo se okolja, ki nam neutrudljivo narekuje kako moramo živeti kljub temu, da smo v tem okolju nezadovoljni!

Zorimo in preprosto bodimo srečni!

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.