EN SL

Več kot 200 otrok zapelo himno Ljubljana.Zate.

Navdušili so otroci vrtca Ciciban.

Več kot 200 otrok zapelo himno Ljubljana.Zate.

Navdušili so otroci vrtca Ciciban.

Tokratni kratek zapis nam je poslala Marija Kermavnar, ravnateljica vrtca Ciciban. 

Zakaj je bil petek, 22. 4. 2016 poseben dan? Tudi zato, ker se je več kot 200 otrok Vrtca Ciciban z velikim veseljem pripravljalo in izvedlo čudovit nastop za našo Ljubljano. Otroci in njihovi strokovni delavci so se predstavili z 9 točkami. Prav vsi so s ponosom zapeli »himno«Ljubljana. Zate., spremljala jih je naša vzgojiteljica na kitari.  Sledile so točke, ki so jih otroci še dodatno popestrili z avtohtonimi rekviziti; Po cesti gre en črn mož, Mucek nima repka, Skrivalnica pod košem, Izštevanke in nagajivke, Deklica pomlad, čudovit sprevod Zelenega Jurija z vozičkom, koši, darili, pesmijo, inštrumenti;  Moj očka ima konjička dva, Zeleni Jurij -dajte mu dajte; Kranjski Janez, Zeleni nahrbtnik in zaključek Ljubljana zate.

Poudarila bi, da so otroci zelo uživali, bili sproščeni, da so starši v velikem številu prišli podpret to prireditev, da je vsaka točka imela zanimive in bogate rekvizite in glasbeno spremljavo v živo. Otroci so s ponosom izdelovala srca različnih tehnik in jih podarili  naši Ljubljani.  Predvsem pa to, da smo imeli na svoji predstavitvi veliko gledalcev in največ, da smo skupaj pričarali čudovit nastop in s tem podarili naše zadovoljstvo, nasmeh vsem udeležencem.

Tudi zato, ker smo ponosni na našo Ljubljano in ker se odnos do domovine začne graditi že zelo zgodaj in tega se v Vrtcu Ciciban zavedamo. Kot ravnateljica sem vedno  ponosna na svoj kolektiv in  na naše otroke, ob tej prireditvi pa še posebej.

Foto: Urban Štebljaj

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.