EN SL

V mestu in naravi skačemo po travi – že 20 let!

23. in 24. aprila bo v Ljubljani še posebej veselo, saj praznujemo 20. obletnico Mestne zveze tabornikov.

V mestu in naravi skačemo po travi – že 20 let!

23. in 24. aprila bo v Ljubljani še posebej veselo, saj praznujemo 20. obletnico Mestne zveze tabornikov.

Tokratni blog v sklopu Meščanka so zapisali v Mestni zvezi tabornikov.

Letos ljubljanski taborniki praznujemo že 65 let taborništva v mestu, naša skupna zveza, Mestna zveza tabornikov Ljubljana, pa obeležuje 20. obletnico delovanja. V ta namen 23. in 24. aprila v Ljubljani pripravljamo tri dogodke, kjer bomo skupaj z več kot tisoč petsto taborniki in ostalimi obiskovalci pokazali, kaj vse še pomeni taborništvo!

Dogodki so po taborniškem okusu, vendar bodo privabil tudi marsikaterega netabonika! Zabavno bo!

Na tradicionalnem 20. Taborniški feštival se bo v soboto, 23. aprila, med 10. in 14. uro v Tivoliju odvijalo več kot petdeseti različnih delavnic za otroke in mladino.

Taborniki. Tisti, ki spimo v šotorih in kurimo ognje se včasih orientiramo po karti in zapojemo kakšno pesem ob kitari. Ja, vse to je res, a še zdaleč ni vse! Letos ljubljanski taborniki praznujemo že 65 let taborništva v mestu, naša skupna zveza, Mestna zveza tabornikov Ljubljana, pa obeležuje 20. obletnico delovanja. V ta namen 23. in 24. aprila pripravljamo tri dogodke, kjer bomo skupaj z več kot tisoč petsto taborniki in ostalimi obiskovalci pokazali, kaj vse še pomeni taborništvo!

Prvi izmed dogodkov je tradicionalni 20. Taborniški feštival, organiziran v počastitev dneva Zemlje in dneva tabornikov v parku Tivoli. V soboto, 23. aprila, se bo v Tivoliju med 10. in 14. uro odvijalo več kot petdesetih različnih delavnic za otroke in mlade, od tistih stereotipno taborniških pa do tistih, ki so namenjene smehu in sprostitvi, nekaj pa jih bo imelo tudi izobraževalno noto. Nekatere izmed njih so streljanje s katapulti, smučanje, adrenalinska delavnica, taborniški mornarji in okusne piramide. Poleg tabornikov bo delavnice pripravilo tudi veliko drugih organizacij, s katerimi taborniki pogosto sodelujemo. Seveda pa nismo pozabili niti na naziv Zelena prestolnica Evrope, zato smo pripravili tudi delavnice z naravovarstveno in trajnostno-razvojno tematiko, pozabili pa nismo niti na aktualne družbene teme. Najboljše pa je to, da se delavnic lahko udeleži kdorkoli, saj je dogodek brezplačen in odprt za vse!

Zvečer bodo zadonele znamenite Križanke in taborniki bomo pokazali, da se znamo dobro zabavati. Na najboljši taborniški žur letošnjega leta smo povabili skupino Mi2 in legendarnega Vlada Kreslina, katerih melodije si redno prepevamo ob zvokih kitare, kot predskupina pa bo nastopil taborniški bend Kazenski vod, ki bo poskrbel za ogrevanje množice. Koncert po taborniškem okusu, vendar bo privabil tudi marsikaterega netabonika!

V nedeljo dopoldne pa se bo v centru Ljubljane odvijal adrenalinsko-športni Urbani izziv, vznemirljiv dogodek s 30 fizičnimi in miselnimi preizkušnjami, ki bodo po ljubljanskih ulicah, parkih, gričih, bregovih rek in na vodni gladini v pogon spravile 50 tekmovalnih ekip tabornikov in netabornikov. Te se bodo med drugim pomerile na stebru poguma, hoji po Ljubljanici, tekmi s časom, meglenem poligonu in reševanju iz vozila. Pridite in navijajte za svoje favorite!

Vabljeni, da se nam ob praznovanju pridružite tudi vi in skupaj z nami doživite nepozaben vikend!

Aktualne novice lahko spremljate na www.mzt.org in na Facebook strani Mestna zveza tabornikov Ljubljana.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.