EN SL

V ČS Šiška bo tri tedne zelo "zeleno"

V ČS Šiška bo tri tedne zelo "zeleno"

V petek, 25. novembra 2016, sta si zeleno štafeto predali Četrtna skupnost Dravlje in Četrtna skupnost Šiška. Dogodek je slovesno odprl otroški pevski zborček z Zdravljico. Svetnik ČS Šiška, g. Rihard Gerbec, je nato prisotne prijazno pozdravil ter naštel mnogo dogodkov, ki jih je ČS Šiška že in jih še bo izvedla v treh tednih ambasadorstva, tako v svoji ČS kot na Točki.Zate. pred Mestno hišo.

Po nastopu otrok Vrtca Mojca se je predsednik Četrtne skupnosti Dravlje, g. Marko Zibelnik, zahvalil vsem društvom in sodelujočim za pomoč pri izvedbi njihovih programov. Naslednici, predsednici ČS Šiška, ge. Darji Zajc, je predal repliko nagrade ZPE in jim zaželel uspešno ambasadorstvo. Predsednica ČS Šiška je izrazila veliko zadovoljstvo, da štafeto prevzemajo od sosedov. Izjemno so veseli, da so lahko del te čudovite zgodbe. Zahvalila se je vsem sodelujočim za pomoč in dobro voljo.

 

Izjemno smo veseli, da smo lahko del te čudovite zgodbe."

Vse prisotne je nato pozdravil podžupan, g. Dejan Crnek. Poudaril je pomen štafet, ki jih četrtne skupnosti pripravljajo vsake tri tedne, ko si predajajo zeleno ambasadorstvo. Sodelovanje je namreč tisto, ki največ šteje, saj je ravno to ključnega pomena, da je naše mesto najlepše. In vsak dan smo boljši, kajti Zeleno prestolnico Evrope delajo ljudje.

V ponedeljek, 2.1.2017 bo na Kongresnem trgu zaključna slovesnost in naziv ZPE se seli v mesto Essen, kar pa ne pomeni, da se zelena zgodba za nas zaključuje. Ob koncu govora so otroci podžupana prav prijetno presenetili, saj so mu podarili ljubljanske zmajčke, ki so jih naredili iz odpadne embalaže.

Nato so se zvrstili nastopi polni petja, glasbe, igre in kemijskih eksperimentov, ki so jih pripravili otroci Vrtca Mojca, OŠ Valentina Vodnika, OŠ Spodnja Šiška, OŠ Koseze, Vrtca Hansa Christiana Andersena, OŠ Riharda Jakopiča in OŠ Hinka Smrekarja. Po prireditvi je sledilo druženje ob slanih in sladkih prigrizkih.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.