EN SL

Utrip mestu dajemo ljudje, ki v njem živimo

Kolesarji sooblikovali mesto in zanj prispevali več kot 20.000 km za izboljšavo kolesarske infrastrukture.

Utrip mestu dajemo ljudje, ki v njem živimo

Kolesarji sooblikovali mesto in zanj prispevali več kot 20.000 km za izboljšavo kolesarske infrastrukture.

Odgovorno in potrebno je najti svoje mesto v mestu, v katerem živimo. Kar naredimo danes, se bo videlo jutri. V septembru, ko je potekal mednarodni teden mobilnosti smo spodbujali, da #mestokolesari več. Ne le za čistejše okolje in bolj aktiven način življenja, ampak ker je kul, da živimo s svojim mestom in sooblikujemo njegove zgodbe. Projekt MESTA je globalna zgodba Heinekena, ki jo znamka pripoveduje po celem svetu. Je projekt, ki motivira ljudi, da sooblikujejo mesto. Vsako mesto je namreč zgodba zase, je nepopisano platno, ki kar kliče po aktivaciji in ustvarjanju novosti, sprememb. Letošnje leto so pri Heineken Slovenija za pisanje lokalne zgodbe izbrali naše glavno mesto, ki nosi naziv Zelena prestolnica Evrope 2016.

Za vse prispevane kilometre in energijo kolesarjev bo Heineken prispeval sredstva za izboljšavo kolesarske infrastrukure in skupaj z Mestno občino Ljubljana do poletja 2017 obnovil kolesarske odseke, ki po mnenju stroke najbolj nujno potrebujejo obnovo, da bodo varnejši za kolesarje.

Heinekenova pobuda #mestokolesari je povabila kolesarje, da z mobilno aplikacijo beležijo svoje kilometre ter tako prispevajo svojo energijo za obnovo cestnih odsekov in gradnjo novih kolesarskih poti. Odziv je bil odličen. Ljudje so dobili možnost, da lahko vplivajo na spremembe v svojem mestu. Kolesarji so prvi zastavljeni cilj dosegli predčasno, do zaključka projekta pa je bilo prispevanih več kot 20.000 km.

Za vse prispevane kilometre in energijo kolesarjev bo Heineken prispeval sredstva za izboljšavo kolesarske infrastrukure in skupaj z Mestno občino Ljubljana do poletja 2017 obnovil spodnje odseke, ki po mnenju stroke najbolj nujno potrebujejo obnovo, da bodo varnejši za kolesarje. Uredili se bodo odseki na križišču Resljeve ceste in Petkovškovega nabrežja, na Bohoričevi ulici, na Malenškovi ulici in kolesarska steza na Zaloški cesti na odseku med Cesto 30. avgusta in Rosno potjo. 

Heineken je na treh lokacijah po mestu uredil tudi kolesarska stojala za 10 koles. 

Vsi skupaj smo dokazali, da lahko sooblikujemo dobre zgodbe in dajemo utrip mestu. 
Ljubljana je letošnjo jesen postala prava kolesarski prestolnica! Hvala, da ste delili svojo energijo z mestom.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.