EN SL

TOČKA.ZATE. OSVOJILA CONVENTA BEST EVENT AWARD 2016

TOČKA.ZATE. OSVOJILA CONVENTA BEST EVENT AWARD 2016

Informacijska točka Točka.Zate, ki je v preteklem letu obiskovalce sprejemala pred Mestno hišo, je osvojila prestižno nagrado Conventa Best Event Award 2016 v kategoriji komunikacije podjetij s porabniki (B2C). Zmagovalca so razglasili nocoj v okviru glavnega sprejema devete borze Convente v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Nagrado je prevzela podžupanja in vodja projekta Zelena prestolnica Evrope 2016 Tjaša Ficko.

Projekt se je v mednarodni natečaj, ki sicer poteka vsako leto pred pričetkom mednarodne poslovne borze Conventa, uvrstil na pobudo Turizma Ljubljana, ki je soorganizator borze že od samega začetka. Letošnjo tričlansko komisijo sestavljajo priznani tuji strokovnjaki: Martijn Timmermans, soustanovitelj in kreativni direktor The Red Line Project & Event StoryBoard iz Nizozemske, Jaan-Japp In Der Maur, lastnik in moderator v Masters In Moderation iz Nizozemske, ter Patrick Delaney, solastnik irske marketinške agencije SoolNua in mednarodno priznan strokovnjak v industriji srečanj. Pri prijavljenih projektih so ocenjevali inovativnost, kreativnost, samo izvedbo, učinke, promocijo in posluževanje trajnostnih praks.

V natečaju so lahko sodelovali izvedeni projekti od 31. avgusta 2015 do 30. septembra 2016, prijavitelji pa so bili iz sedmih evropskih držav. Informacijski točki Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope 2016, je mednarodna komisija v konkurenci 12 prijavljenih projektov namenila 140 točk, drugouvrščeni projekt pa je zaostal za 8 točk. Točka.Zate bo kot zmagovalka Best Event Award 2016 predstavljena tudi v katalogu Convente (oz. posebni izdaji revije Kongres) z besedilom, navedenim v prijavi.

Nagrada je dodatno priznanje že uveljavljenemu projektu na borzi Conventa, največjem poslovnem stičišču za kongresni turizem na področju Nove Evrope, ki se bo odvijala 18. in 19. januarja na Gospodarskem razstavišču, medtem ko bo spremljevalni program v Grand hotelu Union in Cankarjevem domu. Pred začetkom borze bo izbrana skupina 25 vabljenih gostov iz 15 držav še posebej spoznala kongresno ponudbo Ljubljane na eno in pol dnevnem študijskem programu.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.