EN SL

Romantične pomladne kavbojke

Naredi sam.

Romantične pomladne kavbojke

Naredi sam.

Ko sem pred pomladjo pospravljala svojo omaro, sem ugotovila, da imam veliko kavbojk, ki pa se mi zdijo precej dolgočasne in jih zato zelo poredko nosim. Zelo všeč so mi personalizirane kavbojke, zato sem tokrat ustvarila še ene takšne, ki pa imajo zelo posebno zgodbo.

Za pomladne sprehode po središču mesta."

Potrebujemo

  • kavbojke
  • čipko
  • sukanec in šivanko ali lepilo za tekstil
  • škarje

 

Od poročne obleke, ki se jo dala delati po meri, sem imela še nekaj ostanov čipke, zato sem sklenila, da jih uporabim na kavbojkah.

Sam postopek je zelo preprost. Najprej sem ostanke čipke razrezala na manjše detajle, ki so se mi zdeli simpatični, posebni in jih v različnem vzorcu polagala na kavbojke. Ko sem imela idejo v spominu, sem začela s šivanjem čipke na kavbojke.

A že po nekaj šivih sem ugotovila, da gre tole čisto prepočasi. Vzela sem lepilo za teksil in raje lepila čipko, kar se je izkazalo za hitrejšo, bolj preprosto metodo, pa še nekako bolj obstojno. Pri detajlih na kavbojkah nisem bila skromna, lahko bi seveda okrasila samo en žep, ampak nisem želela kavbojk s čipko, ampak čipkaste kavbojke, zato sem šla ‘all in’, seveda pa so si okusi različni.

Nastale so meni zelo lepe in ljube kavbojke, ki jih rada nosim, saj imajo za seboj seveda zelo lepo in nepozabno zgodbo. Kavbojke lahko okrasimo tudi s črno čipko, tako bodo izgledale zelo šik, ali pa kakšno barvno, recimo pastelno roza – takšne bodo zelo romantične in pomladne.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.