EN SL

Predstavitev aplikacije TIMON - Pametna rešitev za varno in trajnostno mobilnost brez zastojev

v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Predstavitev aplikacije TIMON - Pametna rešitev za varno in trajnostno mobilnost brez zastojev

v okviru Evropskega tedna mobilnosti

Vabljeni v Točko. Zate. na Mestnem trgu v torek, 20. septembra med 11. in 13. uro. Tedaj bomo javnosti prvič širše predstavili pilotni projekt TIMON, čigar predstavitvena simulacija vsebuje podatke za pametno načrtovanje poti, na ta način pa sooblikuje trend trajnostne mobilnosti. TIMON nastaja v sodelovanju več evropskih partnerjev med katerimi Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice gradijo pilotno okolje za testiranje storitev Timon. Predstavitev projekta bo potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

TIMON je projekt za dosego povečane prometne varnosti s ciljem trajnostnega razvoja, prilagodljivosti in učinkovitosti cestnih transportnih sistemov s pomočjo medentitetnega komuniciranja ter obdelavo prometnih in ostalih podatkov. S pomočjo odprte platforme in razvite mobilne aplikacije, TIMON sledi namenu informiranja voznikov, podjetij ter ranljivih prometnih udeležencev v realnem času brez zakasnitev.

Ker je ITS (Inteligentni Transportni Sistemi) eden od pomembnih stebrov mest prihodnosti, delovanje TIMON lahko pomeni tudi osredotočanje na zagotavljanje ustreznih in odprtih podatkovnih zbirk. Hkrati dosega področje učinkovite energetske in komunalne oskrbe, mobilnost in dostopnost ter spodbujanje participativnih aktivnosti javnosti pri upravljanju z javnim prostorom.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.