EN SL

Predaja štafete ambasadortva / ČS Trnovo

Medgeneracijsko sodelovanje in trajnostna mobilnost.

Predaja štafete ambasadortva / ČS Trnovo

Medgeneracijsko sodelovanje in trajnostna mobilnost.

V ponedeljek, 19. septembra 2016, sta si zeleno štafeto predali Četrtna skupnost Bežigrad in Četrtna skupnost Trnovo. Predaja je potekala v zelenem okolju pred Centrom starejših Trnovo. Dogodek so odprli otroci OŠ Kolezija s himno Zelene prestolnice 2016, Ljubljana Zate. Predsednica ČS Bežigrad, mag. Tadeja Vengar, je s svetniki ČS Bežigrad zeleno štafeto predala na trajnosti način. V Trnovo so se pripeljali s kolesi. Za trajnostni način pa je poskrbel tudi predsednik ČS Trnovo, g. Žiga Oven, saj je prišel na prireditev s konjem.

Predsednica ČS Bežigrad je v svojem nagovoru sklenila, da njihovo tritedensko ambasadorstvo zaključujejo z oceno odlično. Imeli so kopico zanimivih dogodkov, tri večje – odlično izvedene in zelo dobro obiskane, pa so pripravili pred ljubljansko Mestno hišo. Na tem mestu se je zahvalila vsem izvajalcem, svetnikom, sodelavcem, obiskovalcem ter Ljubljančanom, ki so jih s svojim navdušenjem spodbujali in gnali naprej. Nasledniku, predsedniku ČS Trnovo, je zaželela čim več dobro izpeljanih zelenih projektov.

Predsednik ČS Trnovo je pozdravil vse prisotne ter povabil na dogodke, ki jih njihova četrtna skupnost pripravlja v naslednjih treh tednih. V oktobru že tradicionalno praznujejo in pripravljajo dneve četrtne skupnosti, letos pa so dodali še nekaj dodatnih zelenih dogodkov. Kar nekaj jih bodo izvedli tudi v Točki.Zate. pred Mestno hišo.

 

Naše tritedensko ambasadorstvo ocenjujemo z odlično oceno."

Po nastopu pevskega zbora Društva upokojencev Trnovo je zbrane nagovoril župan Zoran Janković. Čestital je ČS Bežigrad in ČS Trnovo za primopredajo. Poudaril je, da se vse četrtne skupnosti res lepo trudijo pokazati najboljše. Še posebej pa ga veseli medgeneracijsko sodelovanje, ki se na tem dogodku še posebej lepo odraža. Prejšnji teden je z županom Dunaja podpisal podaljšan sporazum med mestoma za obdobje 2016 – 2020. Lepo je biti enakovreden sogovornik tako velikemu mestu, čeprav ima Ljubljana dosti manjši proračun. A ko, tako on kot podžupani, slišijo toliko srčnih besed in toliko pristnih aplavzov je vredno potrpeti in delati naprej. Svojo dobro prakso moramo širiti naprej, predvsem na Balkan. Ljubljana so ljudje, ki odprtih rok sprejme vsakogar.

Sledil je nastop učencev OŠ Kolezija in pevskega zbora KUD SCT, nato pa se je srečanje ob pogostitvi nadaljevalo do večernih ur. 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.