EN SL

Poletni sandalci s pompomi

NAREDI SAM.

Poletni sandalci s pompomi

NAREDI SAM.

Velik hit letošnjega poletja so pompomi, ki se pojavljajo na oblačilih, torbicah in ostalih modnih dodatkih ter čevljih. Slednji so še posebno priljubljeni, imajo jih vse fašionistke po svetu. Tudi jaz sem si jih kupila, tiste prave grške sandale na zavezovanje, a me je prav to zavezovanje spravljajo ob živce. Trakci so mi ves čas lezli dol in ker so usnjeni, se nikoli niso dali lepo zavezati. Sklenila sem, da naredim svojo verzijo poletnih sandalov s pompomi.

Potrebujemo:
– sandale v nizkem gladiatorskem stilu,
– pompome,
– sukanec in šivanko,
– škarje,
- klešče in
- obeske po želji.

 

V eni izmed nizkocenovnih trgovin sem kupila sandale, ki sem jih želela polepšati s pompomi, lahko pa uporabite kakšne stare sandale v podobnem stilu. Moji imajo po sredini resice, zato sem jih najprej postrigla. Pompome sem kupila v eni izmed diskontnih trgovin, imajo jih pakirane v pisanih barvah, jaz sem se tokrat odločila, da bom uporabila le bele, črne in roza pompome, da boso sandali bolj šik in ne tako zelo pisani.

Pompome sem šivala na sandale in le lepila, tako je sicer malce bolj zamudno, ampak všeč mi je stil, ko skupaj povežeš dva ali tri pompome in narediš viseči obesek, ki ob hoji prav simpatično poplesuje. Ko sem bila zadovoljna s količino pompomov na enem sandalu, sem okrasila še drugega. Bila sem pozorna, da je bila okrasitev dokaj podobna in simetrična. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, vse skupaj pa me je stalo manj kot 25 evrov, če pa bi imela podoben stil sandalov že doma, bi bil strošek samo par evrov. Ni slabo za sandale, ki se prodajajo tudi po sto evrov in več.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.