EN SL

Odprimo srce za brezpogojno ljubezen do sebe in si skreirajmo čarobno življenje

Odprimo srce za brezpogojno ljubezen do sebe in si skreirajmo čarobno življenje

In je še eno leto za nami. Slednje je name pustilo poseben pečat, saj sem se po kar nekaj ponavljajočih življenjskih lekcij in delu na sebi končno začela zavedati, da sem lahko samo in le jaz kreator svojega življenja.

Ja, leta mirno tečejo in se zaključujejo ter nam vsako leto prinesejo kakšno novo življenjsko lekcijo več, ker je to del našega razvoja. Kaj pa če se nam enake lekcije trpljenja ponavljajo oziroma so te vedno večje? Takrat moramo zamenjati percepcijo prepoznavanja teh lekcij, če se iz njih resnično želimo kaj naučiti, in začeti živeti v drugačni resničnosti, ki si jo lahko s pravim zavedanjem in modrostjo rišemo sami. 

As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is AUTHENTICITY.” – Charlie Chaplin

Ja, veliko se nas vrti v istih začaranih krogih življenja, dokler se slepimo in si zares ne pustimo rasti in zoreti. Način, kako dojemamo sami sebe ter izkušamo svet, se spreminja in naša percepcija o življenju je naša realnost. Samo mi imamo to moč, da to realnost spremenimo, če si seveda to želimo. Gre samo za odločitev in vedno imamo možnost in pravico odločitve do boljšega življenja.

Zato se odločimo in spustimo vse, za kar smo verjeli, da nas bo ubranilo nevarnosti in težav, sicer nas bo to omejilo in preprečilo varno potovanje do tistega, kar si zares želimo. Taa preboj se lahko zgodi, ko in le brezpogojno ljubimo sebe in ne verjamemo več svojim lažem, ko si govorimo, da nismo dovolj dobri, dovolj močni ali dovolj inteligentni. Ko nehamo verjeti v naša prepričanja, da nismo vredni ljubezni in sreče, ter da nismo dovolj lepi. Ko nehamo verjeti v vse, zaradi česar trpimo in s tem tudi našim lastnih dramam.


Ja, veste, vse to je le iluzija in da spregledamo z očmi resnice, moramo narediti nekaj drugače.  Vse se začne samo z odločitvijo. Odločimo se sedaj, da želimo biti odgovorni glede tega kako percepiramo realnost in to odločitev lahko uresničimo samo tako, da spremenimo najpomembnejši odnos v življenju – odnos do sebe. Na potovanju skozi življenje praktično vsi izgubljamo občutke za lastno vrednost vendar nam lahko modrost naše notranjosti pokaže pot in razkrije načine, kako je pravzaprav naš pogled izkrivljen. Dejstvo je, da je potrebno spremeniti svoj notranji svet, če želimo spremeniti svoj zunanji svet. Vendar ne tako, da si občutke lastne vrednosti kupujemo v zunanjem svetu s stvarmi in s statusnimi simboli, saj je še vedno lažje seči ven iz sebe in si nadeti še eno plast, še en ščit, še eno stvar, namesto, da bi si okrepili notranji temelj.

Začeti se moramo imeti brezpogojno radi z vsem srcem in takrat se tema realnosti spremeni v svetlobo. V tem procesu se zgodi preboj na našem mentalnem nivoju, kajti nič več se ne zanašamo na mnenja drugih, ne iščemo več zunanje potrditve, ustavimo slepo sedenje temu, kar družba pričakuje od nas. Ko vse odpade, nam ostane le resnična integriteta nas samih in naša lastna percepcija realnosti, ki si jo z vso ljubeznijo do sebe verodostojno kreiramo sami.

Ja, resnično ni druge poti do absolutne sreče, kot brezpogojna ljubezen do sebe.

Ne moreš biti srečen, če ne ljubiš sebe. Ta je dejstvo. Če ne ljubiš sebe, ne moreš spremeniti percepcije o podobah življenja in če ne ljubiš sebe, ne mores ljubiti nikogar drugega. Lahko imaš le potrebo po ljubezni in to vsi radi zamenjamo za ljubezen. To ni ljubezen. To je posesivnost in sebičnost ter nadzor brez spoštovanja. Ne lažimo sebi, ker to ni ljubezen! Ljubezen prihaja iz nas in le ta nam lahko prinese absolutno srečo. Popolna predanost tej ljubezni pomeni popolno sprejemanje sebe z vso našo prtljago. Šele takrat se nehamo upirati življenju in mu zaupamo. Šele takrat se več ne zavračamo in ne nosimo krivde. Enostavno se sprejmemo takšne kot smo in tako lahko začnemo tudi druge sprejemati takšne kot so. Vsi imamo to pravico in vsi lahko ljubimo, se smejimo, smo srečni, delimo ljubezen in si jo upamo tudi sprejemati.

Vendar kako se začeti resnično ljubiti? Tako, da se damo v srce. Ko ves svet daš v srce, vse samo je. Sojenje in razsojanje ni potrebno. Ni dobrih in slabih stvari, vse samo so. In ti samo si. In tukaj se začne lahko razvijati najpomebnejši odnos, odnos do sebe, ki se razvija skozi prakso samoopazovanja, samozaupanja, sočutja do sebe in negovanja sebe brez slabe vesti, ker tukaj ne gre za sebičnost kar bi nam rada sodobna družba velikokrat vcepila. Negovanje sebe je povezano s popolnim sprejemanjem sebe, takšnega kot si in s tem se ti ni treba ščititi pred negativnim, ker to “negativno” je pravzaprav “pozitivno”, saj je del tebe in postajamo tako modri, da to sprejmemo kot del sebe. Negovanje sebe je povezano s povezovanjem, s sprejemanjem, namesto ločevanjem in kritiko.

Vsak trenutek svojega življenja imamo možnosti izbire, da se izogibamo sebi ali pa smo dovolj modri in se naučimo ljubiti sebe. In takrat začnemo spoštovati svoje telo, svoj um, svojo dušo. Takrat je naše življenje vodeno s srcem in ne z glavo. Začnemo sprejemati vso ljubezen še iz okolice in nikogar več ne obsojamo za ničesar. Od tega trenutka dalje vsa prepričanja in percepcije, ki so nas potiskale v nesrečo in delala naša življenja nesrečna, kar izginejo.

Vsi smo že okusili strahove in zavrnitve, sedaj pa je čas za ljubezen do sebe in le-ta je lahko tako močna, da lahko spremeni naše sanje iz strahu do ljubezni, iz trplenja v absolutno srečo. In naše življenje postane izraz lepote duha. Življenje ni nič drugega kot sanje, in če ustvarjamo svoje življenje z ljubeznijo, naše sanje postanejo mojstrovina lepe umetnosti.

Vse je torej v naših rokah. Ponavljajoče življenske lekcije nam kažejo, če je naša percepcija učenja iz njih prava ali ne. In če se vrtimo v ponavljajočem krogu nesrečnih situacij pomeni, da se nimamo dovolj radi in logično je, da gledamo na naša življenja s popačeno percepcijo. Potrebno se je odločiti, postati moder in prvo razvijati odnos z najbolj pomebno osebo v našem življenju, ki nas nikoli ne zapusti, s sabo. Kajti, ko enkrat ljubiš sebe, to tega nihče ne more odvzeti. Potrebno je objeti vse dele sebe in ne samo “pozitivnih” delov, kajti v očeh Vesolja ni negativnih in pozitivnih delov in to, da stopiš v polno moč svoje duše pomeni, da se soočiš z vsemi deli sebe, ki jih sovražiš, zanikaš, zavračaš, nesprejemaš, od katerih se ločuješ. In vendar nikamor ne grejo. Tukaj so in čakajo na tvojo brezpogojno ljubezen.

V 2017 naredimo premik in v vsej ljubezni odprimo srce za sebe ter v popolnem zaupanju praznujmo lepo življenje. Ljubezen do sebe je proces, ki se nikoli ne konča, a je čudovit. Ker je namenjen nam, naši duši, našemu razvoju, našemu srcu. In to nas bogati, preko tega zorimo, nabiramo nove izkušnje in se iz dneva v dan z več biseri sreče sebi zazremo globoko v oči.  Vsi smo – edinstveni, ko gledamo skozi srce.  Srce je kakor čarobna kuhinja. Samo odprimo ga in že bomo imeli vso ljubezen, ki jo potrebujemo. Ljubezen privlači ljubezen <3.

“As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But As I connected it to my heart, my mind became a valuable ally. Today I call this connection WISDOM OF THE HEART.”  - Charlie Chaplin

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.