EN SL

Novi, okolju prijazni avtobusi LPP

Novi, okolju prijazni avtobusi LPP

Po odprtju južnega dela Slovenske ceste je po svojih trasah zapeljalo 30 novih metan avtobusov LPP.  Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa bo tako bogatejši za trideset novih nizkopodnih zgibnih avtobusov, ki so z 18 m dolžine najdaljši zgibni avtobusi v voznem parku. Z nakupom avtobusov se je zmogljivost Ljubljanskega potniškega prometa v jutranjih konicah povečala, kar je še posebej pomembno za najbolj obremenjene linije, na katerih bodo ti avtobusi večinoma tudi vozili.

Avtobusi so opremljeni v skladu z najnovejšimi evropskimi standardi. So nizkopodni, imajo video sistem, LED prikazovalnike, na vseh področjih so prilagojeni osebam z oviranostmi (imajo klančino, glasovne napovednike, napovedi smeri vožnje, prikazovalnike nad voznikom, ustrezne prostore za starejše in osebe z oviranostmi, ustrezno obarvano oprijemalno drogovje ter nosijo oznako najnovejšega evropskega standarda za izpušne pline EURO VI). Povprečna starost voznega parka mestnega potniškega prometa se je s tem nakupom pomladila na 8,73 let. Z modernimi okolju prijaznimi avtobusi, ki za pogonsko gorivo uporabljajo zemeljski plin, izboljšujemo kakovost urbanega življenja v Ljubljani.

Nakup 30 novih avtobusov predstavlja drugo največjo obnovo voznega parka LPP (od leta 2007 do zdaj so skupaj zamenjali že 131 avtobusov, od tega 47 solo in 84 zgibnih). Dodajmo še, da bo Ljubljanski potniški promet, ki vsak dan zapelje do 200 tisoč potnikov, svoj vozni park kmalu dopolnil še s sedmimi avtobusi, ki ustrezajo najstrožjim okoljskim zahtevam EURO VI. Te avtobuse bo kupila Mestna občina Ljubljana s finančno spodbudo EKO sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada.

Kako do vašega cilja z avtobusom, preberite tukaj.

 

 

Avtobusi so opremljeni v skladu z najnovejšimi evropskimi standardi. So nizkopodni, imajo video sistem, LED prikazovalnike, na vseh področjih so prilagojeni osebam z oviranostmi (imajo klančino, glasovne napovednike, napovedi smeri vožnje, prikazovalnike nad voznikom, ustrezne prostore za starejše in osebe z oviranostmi, ustrezno obarvano oprijemalno drogovje ter nosijo oznako najnovejšega evropskega standarda za izpušne pline EURO VI)."

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.