EN SL

Noč knjige 2016

Beri na avtobusu LPP.

Noč knjige 2016

Beri na avtobusu LPP.

Noč knjige 2016 je pred vrati: v 120 krajih po Sloveniji se bo zgodilo 350 prireditev, usmerjenih k dvigovanju zavesti o branju, opogumljanju duha in bistrenju pogleda. S tem se več kot enakovredno pridružujemo svetovni Noči knjige, ki istočasno poteka v Veliki Britaniji, na Irskem, v Ameriki, Nemčiji, Srbiji, na Hrvaškem, ...

Dovolite, da vas poleg celotne plejade dogodkov povabimo še na osrednji dogodek organizacijskega odbora Noči knjige, ki se bo zgodil kar na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa. 23. aprila ob 18.30 uri, ko bo s postajališča LPP »Bolnica Petra Držaja« pred Vodnikovo domačijo na enkratno krožno vožnjo krenil avtobus LPP-ja Fantazija ekspres 23. Avtobus bo povezal ljubljanske ulice, ki so poimenovane po slovenskih književnikih – z njihovimi literarnimi deli. Brali vam jih bodo zvonki glasovi slovenskih pesnic: Jana Putrle Srdić, Simona Kopinšek, Alja Adam, Varja Balžalorsky, Tina Kozin, Tjaša Koprivec. Seveda v živo! Cena vozovnice: 1,20 verza.

V sklopu dogodkov " Noč knjige" lahko na treh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa od 22. aprila dalje prebirate knjige tudi individualno. V znamenju branja in leposlovja bomo v teh dneh na vse avtobuse mestnega potniškega prometa LPP trajno umestili tudi novi piktogram »Rezervirano za branje knjig«.

Na tri avtobuse mestnega potniškega prometa bomo od tega petka, 22. aprila, dalje umestili trideset knjig različnih slovenskih in tujih avtorjev, katere bodo ljubitelji leposlovja lahko prebirali med vožnjo z avtobusom LPP. S knjigami opremljeni avtobusi bodo vozili na rednih linijah in bodo na voljo vsem potnikom. Knjige za omenjeno enkratno akcijo je zagotovila založba Sanje.

Od sobote, 23. aprila dalje, bomo v notranjosti 220 mestnih avtobusov LPP začeli lepiti tudi novo vrsto piktograma, ki prikazuje potnika s knjigo v roki in poziva potujoče, da odstopijo sedež tistim, ki želijo na avtobusu brati knjige.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.