EN SL

#LJfootie, nov projekt v sklopu Zelene prestolnice Evrope

#LJfootie, nov projekt v sklopu Zelene prestolnice Evrope

Lansko pomlad je Slovenska cesta v Ljubljani zaživela v čisto novi luči. Omejili smo promet, ki je sedaj dovoljen le avtobusom ter tako pešcem in kolesarjem omogočili bolj svobodno in sproščeno gibanje. Po zgledu ostalih evropskih prestolnic smo omogočili tako imenovani deljeni prostor (shared space), kjer se pešci in kolesarji lahko prosto in neomejeno gibljejo ter prečkajo cesto. Na najbolj prehodnem delu Slovenske ceste smo posadili drevored, ki sprehajalcem omogoča posedanje na lesenih klopcah v prijetni senci, ki jo nudijo zelene krošnje, lokalom, ki se tukaj nahajajo, pa tako priskrbeli prostor za zunanje terase.

 

 

Označite svojo fotografijo s #LJfootie. 

Slovenska cesta je iz prej zelo prometne glavne mestne ulice postala prijeten prostor in sprehajališče, na katerem prebivalke in prebivalci z veseljem preživljajo svoj prosti čas. Letos smo pri podhodu Ajdovščina postavili tudi cyanometer, ki meri onesnaženost zraka v okolici. Tako se lahko tudi prepričate, kako smo s prenovo Slovenske ceste izboljšali kakovost zraka v mestu.

Glavno piko na i pa predstavljajo tlakovci, ki so postavljeni v zanimivem geometričnem vzorcu, zaradi česar se mlade Ljubljančanke in Ljubljančani tukaj zelo radi fotografirajo. V ta namen smo pripravili nov projekt, imenovan #LJfootie.

Kaj pomeni #LJfootie? Podobno, kot selfie – le, da tukaj na fotografiji niso obrazi, ampak stopala. Kako sodelovati? Na Instagramu objavite fotografijo svojih stopal na Slovenski cesti, jo označite z #LJfootie in tako sodelujte v izboru fotografij za razstavo, ki jo bomo pripravili meseca septembra na informacijski točki Točka.Zate..

V sklopu projekta bomo tedensko podeljevali zanimive nagrade, zato nam sledite na našem Instagramu in FacebookuNaj bo vaš korak lahkoten in #LJfootie lep spomin na projekt zelene prestolnice.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.