EN SL

Kolesarski zajtrk

Pripelji srečo v službo.

Kolesarski zajtrk

Pripelji srečo v službo.

Vabimo na »kolesarski zajtrk«, ki bo na Prešernovem trgu med 7:00 in 10.30. Zajtrk organizira društvo Focus v okviru projekta »Ne izgubljaj časa v avtu 2016.« Dišalo bo po sveže pečenih palačinkah, kot lani pa si boste lahko sami pripravili sveže sadne napitke s pomočjo mešalnika, ki ga poganja kolo. Sadje, ki bo na voljo, bo pridelano po načelih pravične trgovine. Za nasvet ali popravilo manjših okvar na tvojem kolesu bo na voljo popravljalec koles. Ker pa nas doma v garaži najbrž še vedno čaka jekleni konjiček, si boste na dogodku s posebnim kalkulatorjem lahko izračunali, koliko vas stane vaš avtomobil oz. koliko dni na teden delate za lastništvo avtomobila. Morda se je res bolje držati kolesa. 

Zajtrku, se bodo letos pridružili tudi uporabniki mestnega potniškega prometa, ki bodo skupaj s kolesarji sodelovali v nagradni igri z praktičnimi nagradami. V sklopu kolesarskega zajtrka se bo zaključila tudi pobuda Pripelji srečo v službo, ki je Slovence nagovarjala, da se v službo odpravijo s kolesom. Na dogodku bomo srečne izžrebance, ki so sodelovali v pobudi, razveselili tudi z lepimi kolesarskimi nagradami.

Na ta dan bo potekala tudi ozaveščevalna vožnja kolesarjev po Celovški cesti, ki je ena izmed najbolj obremenjenih mestnih vpadnic. »Ne izgubljaj časa v avtu!« bodo kolesarji z napisi na majicah opozarjali voznike na negativne učinke nepotrebne rabe avtomobilov v mestu. Start je ob 7:30 pred Kino Šiška, od koder se bodo kolesarji odpravili do Prešernovega trga na kolesarski zajtrk.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.