EN SL

GOZDNI SELFNESS

GOZDNI SELFNESS

Med 10. in 20. uro bomo spoznavali inovativni turistični produkt Gozdni selfness, ki naznanja nov zeleni trend v slovenskem turizmu in temelji na izkoriščanju naravnih danosti ter lepot Cerkljanske ter vključuje naravne materiale, vire in lokalne izdelke.

Gre za drugačno vrsto velnesa, ki izhaja iz posameznikove zavestne odločitve o skrbi za svoje dobro počutje in zdravje, in poteka v idiličnem naravnem okolju, brez posegov v naravo. Več o programu na www.gozdni-selfness.si. Produkt bo predstavljen na drugačen, inovativen način in bo zagotovo pritegnil pozornost mimoidočih. Na stojnici pred Točko.Zate. bo z naravnimi materiali in elementi ponazorjeno nekaj utrinkov programa Gozdni selfness (pogrinjek z lokalnimi dobrotami postreženimi na senenih balah, kopel za noge iz senenega drobirja – v lesenem čebru, ter krajša pot iz smrekovih vej, ki jo udeleženci programa Gozdni selfness preizkusijo kot naravno refleksoterapijo stopal). Interakcija z mimoidočimi bo vzpostavljena tudi s pomočjo tematsko zastavljene nagradne igre.

Prvi selfness program, ki se odvija v naravi, je bil v letu 2014 nagrajen s priznanjem Snovalec za eno izmed najbolj inovativnih idej v slovenskem turizmu, v  letu 2015 pa je prejel naziv Finalist Sejalec, ki nagrajuje najbolj inovativne turistične produkte. Poleg nacionalnih nagrad za inovativnost je Gozdni selfness prejemnik tudi dveh mednarodnih nagrad, in sicer nagrade Jakob 2016 – za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran ter Best Active Tourism Product v kategoriji International Nature na natečaju v okviru turistične borze FITUR v Madridu.

Dogodek organizira LTO Laufar Cerkno.

Foto vir: LTO Laufar Cerkno.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.