EN SL

ČS Rožnik prevzela ambasadorstvo na Cankarjevem vrhu

ČS Rožnik prevzela ambasadorstvo na Cankarjevem vrhu

Kje drugje kot na Rožniku je potekal prijeten dogodek predaje štafete zelenega ambasadorstva Zelene prestolnice Evrope 2016 v organizaciji Četrtne skupnosti Rožnik. V objemu narave je občankam in občanom uvodno zapel ter se predstavil pevski zbor »Pevci izpod Rožnika« z zborovodkinjo Barbaro Mrak, ki od leta 2010 gosti v Domu Brdo.

Prisotne je nagovoril Tomaž Čučnik, podpredsednik Sveta ČS Rožnik. S predajo  štafete zelenega ambasadorstva sta Četrtna skupnost Rudnik in Četrtna skupnost Rožnik počastili priznanje Zelena prestolnica Evrope 2016, ki ga je ob prizadevanjih in izboljšavah na področjih okolja, gospodarstva in kakovosti življenja v mestu skladno s trajnostnim razvojem prejelo mesto Ljubljana.

 

V prihodnjih treh tednih bomo v četrtni skupnosti organizirali vrsto delavnic, med drugim se bodo Ljubljančani lahko seznanili z močjo cvetja v mestu.

Četrtna skupnost Rudnik je v zadnjih treh tednih zelenega ambasadorstva izvedla mnoge aktivnosti, predvsem se je osredotočila na nosilni temi Energetska učinkovitost ter  Biodiverziteta in čebele. Po nagovoru je predsednica Sveta Četrtne skupnosti Rudnik, Katarina Juvanc Šinkovec, s spodbudnimi besedami slavnostno predala štafeto zelenega ambasadorstva Četrtni skupnosti Rožnik – predsedniku Četrtne skupnosti Rožnik, Alešu Jenku.

Z zahvalo predsednici ČS Rudnik je Aleš Jenko namenil pohvalo županu Zoranu Jankoviću ob priznanih uspehih mestu Ljubljana. Četrtni skupnosti je v čast prejeti štafeto zelenega ambasadorstva. Člani sveta so se za obdobje zelenega ambasadorstva potrudili in v sodelovanju z društvi ter Vrtcem Vrhovci pripravili poučen in zanimiv program in ga vsem občanom četrtne skupnosti predstavili v natisnjeni zloženki. Tomaž Čučnik je podrobneje predstavil planirane aktivnosti četrtne skupnosti. Rdeča nit programa sta tematiki biodiverziteta in čebele ter trajnostni turizem.

Prisotne na prireditvi je pozdravil tudi župan Zoran Janković, ki se pridružil pevskemu zboru in z njim zapel. Nadaljevalo se je sproščeno druženje ob prigrizku in bezgovi šabesi. 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.