EN SL

ČS Črnuče bo prvi zeleni ambasador projekta ZPE 2016

Začenjamo z zelenim ambasadorstvom.

ČS Črnuče bo prvi zeleni ambasador projekta ZPE 2016

Začenjamo z zelenim ambasadorstvom.

V ekipi ZPE 2016 smo prepričani, da bomo z dobro usklajenim delovanjem prišli do velikih uspehov v letu, ko bo Ljubljana Zelena prestolnica Evrope 2016. V projekt bodo tako vključene tudi četrtne skupnosti, ki intenzivno pripravljajo pester program. V času zelenega ambasadorstva, ki bo trajal tri tedne, bo vsaka ČS pripravila številne dejavnosti, ki bodo še dodatno podprle projekt Zelene prestolnice Evrope 2016. Program objavljamo v nadaljevanju.

 

 

Sedež ČS Črnuče.

V ČS Črnuče smo pripravili bogat in zanimiv program."

 • 11.01.2016, ob 17. uri pred Mestno hišo
  Ob prevzemu štafete zelenega ambasadorstva bodo s predsednikom ČS Črnuče tudi folkloristi, ki bodo na uradnem dogodku Ljubljana. Zelena zate. izvedli kratko točko in simbolično ponesli nagrado v svojo četrtno skupnost.

 • 12.01.2016, ob 9. uri v vrtcu Črnuče (enota Sapramiška)
  Snagin program »Zgodba o nakupovalnih navadah in življenjskem slogu zmaja Pomataja«, zbiranje igrač ter sladkarij za Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Vrtec bosta obiskali tudi maskota Snage in zmajčica Flora.

 • 15.01.2016 ob 10. uri
  Ogled po RCERO za občane ČS Črnuč. Zbirno mesto bo pri stari šoli v Črnučah, prevoz z LPP je brezplačen.

 • 18.01.2016, ob 9. uri v vrtcu Črnuče (enota Gmajna)
  Snagin program »Zgodba o nakupovalnih navadah in življenjskem slogu zmaja Pometaja«, zbiranje igrač ter sladkarij za Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Vrtec bosta obiskali tudi maskota Snage in zmajčica Flora.                                                                                                           

 • 20.01.2016, ob 17. uri v Kulturnem domu Črnuče
  Delavnica »Poenostavimo si življenje« z ekološkimi nasveti.

 • 21.01.2016 ob 10. uri
  Vabljeni na obisk Centra večkratne uporabe na Povšetovi ulici, ki deluje v okviru JP Snaga Ljubljana. Tam si boste ogledali delovanje centra ter se seznanili s programom "Zero waste". Obisk Centra večkratne uporabe na Povšetovi ulici. Zbirno mesto za brezplačen prevoz iz Črnuč in nazaj z LPP bo ob 9.30 uri, pri stari šoli na Dunajski cesti 390 v Črnučah. Vrnitev je predvidena ob 13. uri.

 • 23.01.2016 od 10. - 12. ure
  Vabljeni na sobotno akcijo pregleda ločevanja odpadkov v kontejnerjih v naselju Savski breg na ulici Koroškega bataljona, kjer bomo skupaj v sodelovanju z inšpektorji za okolje in inšpektoratom MOL, preventivno pregledali in ugotavljalo pravilnost ločevanja odpadkov. Ob tem se bomo še marsikaj naučili, da bomo lahko v bodoče lažje in bolj učinkovito ločevali odpadke.

 • 26.01.2016, ob 18. uri na sedežu ČS Črnuče
  Javna razprava. Varovanje vodovarstvenih območji Jarški prod, odvažanje odpadkov, monitoring in preprečevanje dovažanja. Hkrati tudi razstava fotografij v prostorih ČS Črnuče.

 • 26.01.2016 ob 9.30 uri, OŠ Maks Pečarja na Dunajski 390
  Snagin program »Zgodba o nakupovalnih navadah in življenjskem slogu zmaja Pomataja«. Sodelujejo z JP Snaga, s katerimi bodo zbirali igrače in sladkarije za Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

 • 26.01.2016 ob 10.20 uri , OŠ Maks Pečarja na Dunajski 390
  Snagin program »Zgodba o nakupovalnih navadah in življenjskem slogu zmaja Pomataja«. Sodelujejo z JP Snaga, s katerimi bodo zbirali igrače in sladkarije za Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

 • 26.01.2016 ob 11.15 uri, OŠ Maks Pečarja na Dunajski 390
  Snagin program »Zgodba o nakupovalnih navadah in življenjskem slogu zmaja Pomataja«. Sodelujejo z JP Snaga, s katerimi bodo zbirali igrače in sladkarije za Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

 • 31.1.2016 ob 15. uri pod daljnovodi v Črnučah
  Predaja štafete zelenega ambasadorstva ČS Šmarna gora.
  Predstavniki ČS Črnuče in ČS Šmarna gora se bodo zbrali na lokaciji pod daljnovodi v Črnučah, kjer bodo opozorili na problematiko t.i. severne trase daljnovodov, ki se dotika obeh ČS.

 

DODATNO

 • V vsaki enoti vrtca Črnuče in na obeh lokacijah osnovne šole Maksa Pečarja bodo zasadili drevesa, ki jih bodo nato otroci negovali in gledali rasti. => zasaditev dreves  bo v torek, 26.1.2016 pri enoti vrtca Ostržek in pri stari osnovni šoli n.h. Maksa Pečarja na Dunajski cesti 390. Aktivnosti bodo vodili in izvajali vrtnarji PRO HORTO STRGAR d.o.o., Črnuče.

 • V nekaterih skupinah vrtca in razredih šole bodo organizirali delavnice, kjer bodo otroci posadili enoletno žito/travo ter ga negovali in gledali rasti.  => v lončke se bo sadilo v sredo, 20.1.2016, ob 8.20 uri, na stari osnovni šoli n.h. Maksa Pečarja na Dunajski cesti 390. Aktivnosti bodo vodili in izvajali vrtnarji PRO HORTO STRGAR d.o.o., Črnuče.

Ostale napovedi dogodkov si lahko ogledate tukaj.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.