EN SL

ČS Center bo v svoj mandat ambasadorke zelene prestolnice vključila mlade

ČS Center bo v svoj mandat ambasadorke zelene prestolnice vključila mlade

Ambasadorstvo Zelene prestolnice Evrope skozi celo leto prehaja med posameznimi četrtnimi skupnostmi, danes pa ga prevzema Četrtna skupnost (ČS) Center. Največ pozornosti bodo posvetili odgovornemu ravnanju z vodo, kar je tudi sicer v Ljubljani tema meseca marca. V številne aktivnosti, ki jih načrtujejo v ČS Center, bodo vključeni predvsem mladi.

Četrtna skupnost Center bo štafeto prevzela od viške četrtne skupnosti, prevzem ambasadorstva pa bodo popestrili z nastopom folklornih skupin, pevskega zbora in dijakov ter učencev. Prvi dogodek v ČS Center pripravljajo v četrtek, ko bodo predstavili čistilno akcijo na območju Metelkove.

Ker mesec marec v Ljubljani mineva v znamenju vode, pa bo ta tudi v ospredju ambasadorstva ČS Center. Na temo vode se bodo v improvizaciji prihodnji teden preizkusili dijaki. Šolarji bodo vodo iskali v slovenski ljudski pesmi, ogledali si bodo kratek film in predstavo Povodni mož, prav tako bodo preučevali skrito vodo in raziskovali njen pomen za rastline.

Med dogodki, ki jih organizira ČS Center, je tudi razstava Punčke iz cunj, ki bo potekala pod okriljem Unicefovega projekta Posvoji punčko, reši otroka. Predstavili bodo še, kje v zdravstveni negi potrebujemo vodo.

V svoje aktivnosti so v ČS Center vključili predvsem mlade. Tako bodo s četrtno skupnostjo sodelovali dijaki gimnazije Poljane, srednje zdravstvene šole, ekonomske šole, gimnazije Ledina in srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. Sodelovali bodo tudi osnovnošolci iz Ledine in Prežihovega Voranca.

ČS Center bo štafeto 4. aprila predala Četrtni skupnosti Golovec, prihodnji mesec pa bo v Ljubljani posvečen kakovosti zvočnega okolja.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.