EN SL

ČISTILNA AKCIJA NA METELKOVI

ČS CENTER PRAVA AMBASADORKA.

ČISTILNA AKCIJA NA METELKOVI

ČS CENTER PRAVA AMBASADORKA.

Ena izmed aktivnosti v času, ko je ČS Center zeleni ambasador ZPE 2016, je bila tudi izvedba čistilne akcije na območju AKC Metelkova mesto. Mestna občina Ljubljana je na pobudo sveta ČS Center temeljito očistila zunanje območje Metelkove (nekdanja avtošola) in namestila železna vrata, ki onemogočajo ponovno smetenje. Izredno pozitiven na pobudo o čistilni akciji je bil tudi odziv predstavnikov AKC Metelkova mesto in predstavnikov Društva Stigma, ki so že v petek pred čistilno akcijo pregledali območje ter odstranili morebitne igle.

 

 

Zbrali smo se v soboto, 19.03.2016 ob 11.00 uri na Metelkovi. Dan je bil popoln, sončen in pomladen. Prišli so prebivalci, predstavniki DU Tabor in Stari Vodmat, predsednica in član Sveta ČS Center, predstavniki društev z AKC Metelkove mesto in migranti iz Azilnega doma na Kotnikovi.

Podjetje Arhej d.o.o. je prijazno posodilo orodje in prostovoljca. Pobirali smo smeti, čistili zelene površine in zasadili cvetje, obrezovali grmičevje, grabili listje, pometali in izkopali dolg jarek za zasaditev visokih grmovnic. Izkazale so se upokojenke in upokojenci DU Tabor in Stari Vodmat, ki so pokazali, kaj sta trma in zagnanost.

Med odmorom za malico smo prijetno poklepetali in si z migranti izmenjali tudi že nekaj prvih slovenskih besed, ki so se jih naučili.

Zadovoljni smo z rezultatom. Upamo, da bodo fotografije, ki so jih s seboj domov odnesli turisti, ki so ves čas vneto fotografirali Metelkovo, še lepše kot doslej. Vsekakor smo bogatejši za pozitivno izkušnjo.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.