EN SL

Bežigrad se predstavi

Bežigrad se predstavi

Med 17. in 20. uro bo Četrtna skupnost Bežigrad v okviru svojega prvega dne »zelenega ambasadorstva« predstavila aktivnosti, ki jih je v tem in preteklih mandatih izvedla za lepšo ureditev okolja ter aktivnosti, katerih namen je spodbujanje občanov, da več časa preživijo na prostem. 

V kulturnem programu se bodo predstavile članice Pevske skupine Cintare, glasbeniki Glasbene šole Franca Šturma, na koncu pa nam bodo slovenske plese prikazali še člani Folklorne skupine Emona. Na pokušino bo znameniti pražen krompir, ki ga pripravljajo člani Turističnega društva Bežigrad in izdelki ekokmetije Pr' Konc.

Skladno z avgustovsko temo: »Trajnostni turizem«, so v Četrtni skupnosti Bežigrad pripravili zgibanko Plečnikov Bežigrad, ki obiskovalce Bežigrada popelje po štirih Plečnikovih stvaritvah, ki jih lahko obiščejo peš ali s kolesom. Gospod prof. Peter Krečič, avtor besedila zgibanke in poznavalec Plečnikovega ustvarjanja, bo zgibanko predstavil v Točki.ZATE. ob 19. uri.

Na sporedu bo tudi kratki film, ki so ga na temo »Ljubljana-Zelena prestolnice Evrope 2016«, pripravili učenci Osnovne šole Milana Šuštaršiča.

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.