EN SL

Ali sem fit?

Ali sem fit?

Teden športa 2016: Ali sem fit, Mestni trg, Stritarjeva, 7.9.2016
Precej visokemu odstotku telesno premalo ali celo dejavnemu delu Slovenk in Slovencev, za prvi korak k bolj aktivnemu načinu življenja manjka le nekaj spodbude. Zanjo bomo skušali poskrbeti tudi v okviru Tedna športa, ko bo v sredo, 7. septembra, pred Mestno hišo in na Stritarjevi, potekal svetovalni dogodek Ali sem fit v organizaciji Razgibajmo Ljubljano, Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan, Športna zveza Univerze v Ljubljani, ob pomoči Mestne občine Ljubljana in Fundacije za šport.
Na dogodku pred Točko. Zate.  se bodo predstavile vse najpomembnejše organizacije in osebnosti s področja zdravja in zdravstvene preventive ter seveda tudi rekreacije oziroma gibanja: Nacionalni institut za javno zdravje, Društvo fizioterapevtov Slovenije, Zdravstveni dom Ljubljana, Zdravstvena fakulteta, Gospodarska zbornica Slovenije, Mestna zveza upokojencev Ljubljana, Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije, Zavod Šport Ljubljana...
Pripravljamo meritve osnovnih telesnih sposobnosti, predstavitev načel gibanja in praktične vaje za vrat in ramenski obroč, hrbtenico in trup, predstavitev dejavnosti Dnevnih centrov starejših, tečaj nordijske hoje, vse o zdravi prehrani, pripravili bomo tudi preverjanje sestave trebušne debelosti, pa delavnico kako se znebiti stresa, izmerili si boste lahko še krvni tlak in se pozanimali o zdravi vadbi v zdravem društvu, kjer pripravljajo tudi vadbo hoje, teka, tai-chija, pilatesa.... Ne nazadnje pa boste več izvedeli tudi o tem, kako se izogniti dopingu. Manjkala ne bo niti nagradna igra. Bi se nam pridružili?

 

 

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.