EN SL

Adventni venček

Naredi sam v predbožičnem času.

Adventni venček

Naredi sam v predbožičnem času.

Praznični čas je tik pred vrati in kmalu se bo začelo odštevanje tednov in dni do božiča. Vsako leto naredim adventni venček, njegova podoba pa se vedno bolj in bolj odmika od prvotne. Ali bolje, klasične podobe adventnega venčka. Praznični čas je tik pred vrati in kmalu se bo začelo odštevanje tednov in dni do božiča. Vsako leto naredim adventni venček, njegova podoba pa se vedno bolj in bolj odmika od prvotne. Ali bolje, klasične podobe adventnega venčka.

Material

 Klasični venček sem zamenjala za bolj modernega."

Izdelava adventnega venčka niti ni tako zelo zapletena, jaz pa sem jo še poenostavila, saj sem klasični venček zamenjala za bolj modernega. Letošnji bo zelo podoben lanskemu, saj poleg tega, da je zelo enostaven za izdelavo, je tudi eleganten, moderen in cenovno ugoden.

Potrebujemo:

  • stekleno vazo v dimenzijah pravokotnika
  • obarvan pesek za podlago
  • 4 sveče
  • božične okraske

V stekleno posodo posujemo obarvan pesek in ga lepo razporedimo.

Vanj zapičimo sveče, preverimo, da dobro stojijo, nato pa v skledo oziroma vazo dodamo še božične okraske, ki se barvno ujemajo s svečami in peskom in že smo končali! Povsem preprosto, kajne?

Netipičen adventni venček nam na jedilni mizi služi cel mesec kot del zanimive dekoracije, ko pa mine božični čas, pa lahko praznične okrasne zamenjamo za kakšne druge, naslednje leto pa samo ponovimo vajo, lahko tudi zamenjamo barve sveč in okraskov, pa bo izgledalo kot da imamo čisto drug adventni venček.

Bodi zeleno aktiven

Želite biti obveščeni o aktualnem zelenem dogajanju v Ljubljani?
Prijavite se na e-novice, ki jih bomo pošiljali vsaj dvakrat mesečno.